Vi var ikväll tillbaks i Norrahammars Sportcenter. Efter att ha tränat i Hisingstorp, Ljungarum, Barnarp och Huskvarna. Samt spelat hemmamatcher i Hisingstorp, var det äntligen dags för riktig hemmapremiär.
Vill dock säga att Hisingstorp är en kanonhall, den som får den som hemmahall är det bara att gratulera.

Givetvis var inte allt 100 idag. I omklädningsrum 3 där killarna tänkt byta om, fanns det byggmaterial kvar.
Sedan fick vi heller inte de sista sargbitarna för att kunna nyttja en bredare plan.
Samt att sargförrådet inte var städat, så sargbitarna var hyfsat fyllda med byggdamm.

Matchen i sig, kändes kanske lite onödig att förlora. Men Gnosjö är på något sätt mer kompakta över 3 perioder.

Även om jag tycker att vi framförallt i första, och stora delar av andra är spelförande.
Vi öppnar med 1-0 genom Jesper Persson, här blir man glad. Man vill se mer avslut från Jesper, som har ett väldigt fint skott.
Gnosjö´s kulturbärare Eric Carlsson knackar in 1-1. Innan Wallmon gör 2-1 för oss. Men våra gäster kvitterar till 2-2.
De är som sagt kompakta, både i försvarspel, samt att de är bra på att skymma sikt för vår målvakt.
Vi gör dock 3-2 innan perioden är slut. Matchens vackraste mål, som avslutas av Oliver, efter fina passningar från både Philip Johnsson och Edvin Lundmark. Paus 3-2

Vi har också en fin första halva av andra, där vi går ifrån till 5-2, genom mål av Andres Livh och Sebastian Sigfridsson.
"Sigge" för övrig utsedd till matchens lirare för hemmalaget, efter en gedigen insats. Där han stoppar många av Gnosjö´s omställningar. Vi har lägen på fler mål, men tycker det är lite slarv eller oskärpa i sista momentet.
Detta profilerar Gnosjö på, som hittar tillbaka i matchen.
Deras bäste spelare för kvällen nr 29 gör 2 mål, och helt plötsligt 5-4.
Vi får avsluta perioden med ett boxplay. Simon Svensson får 2 minuter. Vi kanske hade tjänat ihop till en utvisning. Men tråkigt att Simon får det, som också gör ett jättejobb för oss i matchen. Och situationen i sig var inte den värsta under slutet av andra. Periodpaus 5-4

Tredje blir ingen rolig historia. Gnosjö har 0-5 i skott ganska omgående, kvitterar också till 5-5, sedan 5-6 minuten efter.
Vi får tryck efter timeout. Men återigen lite oskärpa. Samt att Gnosjö´s box är riktigt tight nu, så vi kommer inte fram ordentligt heller.
Matchens sista mål blir bortalagets till 5-7. Vi tar ut målvakten i slutet, men som sagt, vi kommer inte igenom.
Gnosjö får en utvisning på slutet, men den är endast av akademiskt intresse.
Vi får se denna match som lite inlärning i vår nygamla hall. Ny match nästa vecka, mot topplaget Huskvarna.
Tack till er som hittade upp till hallen. P-11 för en mycket bra ordnad kiosk. Samt månsarpsklacken från P-12, som visade energi hela matchen. Något att ta efter.